Μην αφήσεις να περάσει ο αντικομουνισμός ! Υπερασπίσου το δικαίωμα να είσαι κομμουνιστής και επαναστάτης !

Münih davası foto
Münih davası foto

Açıklama: MÜNİH TKP/ML davası ile ilgili Partizan’ın “ANTİ-KOMÜNİZME GEÇİT VERME, KOMÜNİST VE DEVRİMCİLİĞİN MEŞRULUĞUNU SAVUN!” başlıklı Haziran 2020 tarihli açıklamasının Yunanca çevirisini paylaşıyoruz

Μην αφήσεις  να περάσει ο αντικομουνισμός !

Υπερασπίσου το δικαίωμα να είσαι κομμουνιστής και επαναστάτης !

 

Τον Απρίλιο του 2015, το Γερμανικό κράτος, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του,  σε συνεργασία με το Τουρκικό κράτος πραγματοποίησαν μια κοινή  επιχείρηση ενάντια σε κομμουνιστές και επαναστάτες.  Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 11 επαναστατών που βρίσκονταν  στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Αυστρία και την Ελλάδα. Στην Ελλάδα, στην δίκη για την έκδοση, τα ελληνικά δικαστήρια απέρριψαν το  αίτημα του Γερμανικού κράτους για έκδοση και απέσυραν την υπόθεση, με το σκεπτικό ότι” οι ισχυρισμοί είναι οι ίδιοι που εκφράζονται εδώ και δεκαετίες από το τουρκικό κράτος και δεν στοιχειοθετούν την ανάγκη  έκδοσης  “. Έτσι οι συλληφθέντες επαναστάτες και κομμουνιστές στην Ελλάδα απελευθερώθηκαν.

Στο κατηγορητήριο που συνέταξαν από κοινού το Γερμανικό κράτος και το Τουρκικό κράτος, το TKP/ML   χαρακτηρίστηκε  ως τρομοκρατική οργάνωση. Η πλειοψηφία των συλληφθέντων , είχαν φυλακιστεί  κατά καιρούς σε φυλακές της Τουρκίας και εξαιτίας αυτού του γεγονότος είχαν αναγνωριστεί  ως πολιτικοί πρόσφυγες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Ήταν δηλαδή,  άνθρωποι με γνωστές τις πολιτικές τους ταυτότητες, την κοσμοθεωρία τους και την επαναστατική τους δράση. Για αυτούς τους λόγους, με βάση τις διεθνείς συμφωνίες, απέκτησαν το δικαίωμα του πολιτικού πρόσφυγα.

Το Γερμανικό κράτος παρά τις προσπάθειές του δεν κατάφερε να βρει αποδεικτικά στοιχεία κατά τη διάρκεια παρακολούθησης και της διαδικασίας δημιουργίας αποδεικτικών στοιχείων που θα ενέτασσαν το TKP/ML “στο πεδίο εφαρμογής του νόμου ως τρομοκρατική οργάνωση”. Όλες οι δραστηριότητες που χαρακτηρίζονται σαν “τρομοκρατικές” είναι νόμιμες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη εδώ και χρόνια. Το μόνο σημείο στήριξης για την δίωξη με βάση το άρθρο 129/Α-Β,  είναι η δράση του TKP/ML στην Τουρκία. Κατά τη διάρκεια της δίκης επιβεβαιώθηκε από όλους, τόσο από τους μάρτυρες και τους κατηγορούμενους όσο και από τους εμπειρογνώμονες που διόρισε το δικαστήριο, ο κομμουνιστικός χαρακτήρας και το πολιτικό περιεχόμενο των δραστηριοτήτων του TKP/ML. Σε αυτόν τον άξονα, όλες οι εξελίξεις ενίσχυσαν την άποψη που έχει ήδη καταγραφεί από το ξεκίνημα της δίκης ότι είναι “Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ “. Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και οι ισχυρισμοί που κατατέθηκαν στην δίκη βρίσκονται στην κατεύθυνση της δίωξης “των κομμουνιστικών και των επαναστατικών ιδεών και δραστηριοτήτων”.

Ο ορισμός της “τρομοκρατίας”  από τους ιμπεριαλιστές βασίζεται στο ότι είναι παράνομο το όραμα  του ξεσηκωμού των καταπιεσμένων κοινωνικών ομάδων, των λαών του κόσμου, των κομμουνιστών και των επαναστατών ενάντια στην αδικία, την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Αυτή είναι η ανάγκη του ίδιου  του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος. Το να απορρίπτεις ριζικά και αποφασιστικά τον δικό τους ορισμό της τρομοκρατίας και να αντιστέκεσαι απέναντί του ισοδυναμεί με την αντίσταση ενάντια στο ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα. Στην πραγματικότητα, αυτή η στάση είναι καθοριστική από πολιτική άποψη σήμερα.  Ωστόσο ο γερμανικός ιμπεριαλισμός επιμένει να παραβιάζει ακόμη και  τα όρια του δικού του δικαίου και των δικών του νόμων και συνεχίζει μια δίκη σαν την δίκη του TKP/ML στο Μόναχο. Ξεπληρώνει έτσι την διατήρηση των βρώμικων σχέσεων με το Τουρκικό κράτος.

Το στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε είναι το τελικό στάδιο αυτής της δίκης. Η δίκη, η οποία διαρκεί σχεδόν πέντε χρόνια, είναι παράνομη από πολιτική άποψη. Όμως είναι παράνομη και από την άποψη του δικού τους δικαίου. Σ’ αυτήν την δίκη αποκαλύφθηκε η αντικομουνιστική και αντεπαναστατική ταυτότητα του Γερμανικού κράτους και καταδικάστηκε από τους κομμουνιστές. Οι κρατούμενοι και οι δικηγόροι υπεράσπισης επί πέντε χρόνια αποκάλυψαν με αποδεικτικά στοιχεία ότι το TKP/ML δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στην λίστα των τρομοκρατικών ομάδων  σύμφωνα με τους  γερμανικούς νόμους. Με αυτή την έννοια, δεν είναι λάθος να πούμε: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ- ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ  ΣΤΡΙΜΩΞΑΝ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣ.

Ο εισαγγελέας στην τελευταία του αγόρευση επέμεινε στο αίτημα για σκληρές ποινές για τους κρατούμενους. Ζήτησε ποινές από 3,5 χρόνια ως 6 χρόνια και 9 μήνες. Ο εισαγγελέας επέμεινε ότι το “TKP/ML θα πρέπει να θεωρηθεί τρομοκρατική οργάνωση”. Το Γερμανικό κράτος και το αντιδραστικό δικαστικό σώμα,  είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τις βρώμικες διαπραγματεύσεις του με το Τουρκικό κράτος. Τώρα πια οι συνήγοροι υπεράσπισης, οι επαναστάτες και κομμουνιστές κρατούμενοι θα πουν τα τελευταία τους λόγια ενάντια σε αυτούς τους ισχυρισμούς. Οι ακροάσεις θα συνεχιστούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και ίσως τους επόμενους μήνες ανάλογα με τις ανάγκες. Φαίνεται ωστόσο ότι το δικαστήριο θα ολοκληρώσει τη δίκη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όσοι δεν αποδεχόμαστε τις βρώμικες διαπραγματεύσεις του Γερμανικού κράτους με το Τουρκικό κράτος,

Όσοι πιστεύουμε  ότι αυτό είναι πρόβλημα δημοκρατίας και ο κομμουνισμός και οι επαναστατικές ιδέες δεν δικάζονται,

Όσοι υπερασπιζόμαστε ότι η υπόθεση της επανάστασης και του κομμουνισμού είναι δικαίωμα,

Όσοι ορίζουμε την δέσμευση στην επανάσταση και τον κομμουνισμό με πίστη και αποφασιστικότητα σαν πολιτική ταυτότητα,

Όλες οι προοδευτικές, επαναστατικές, δημοκρατικές και κομμουνιστικές δυνάμεις να ευαισθητοποιηθούμε απέναντι στην δίκη, να κινητοποιηθούμε, να καταδικάσουμε την παράνομη δίκη του Γερμανικού κράτους. Καλούμε σε αγώνα, υπεράσπιση και αλληλεγγύη για να μετατρέψουμε τις πολιτικές κατακτήσεις σε νομικές κατακτήσεις.

Εμείς ως Partizan, παρακολουθούμε και υπερασπιζόμαστε αυτήν την υπόθεση επί 5 χρόνια. Προσεγγίσαμε αυτήν την δίκη με τη συνειδητοποίηση ότι αυτή η δίκη εναντίον των συντρόφων μας και άλλων επαναστατών είναι μια επίθεση στον κομμουνισμό και την επανάσταση. Στο τελευταίο στάδιο της υπόθεσης, δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τους κατηγορούμενους επαναστάτες  με όλες τις δυνατότητες και τις δυνάμεις μας και καλούμε το κοινό να την υπερασπιστεί.

Δεν είναι έγκλημα να είσαι επαναστάτης!

Η υπόθεση του κομμουνισμού δεν δικάζεται!

Ζήτω η επαναστατική αλληλεγγύη!

Οι κατηγορούμενοι στην δίκη του Μονάχου δεν είναι μόνοι!

 

PARTIZAN

ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

BağlantılıYazılar

Sonraki Yazı

Partizan Dergisi Özel Sayı

Partizan Dergisi Kongre Özel sayısı Kasım 2019